luni, 17 octombrie 2011

Ciorba de legume

Este plina piata de ingrediente, care de care mai aratoase si mai gustoase.

Ingrediente:
1 conopida mica
2 dovlecei
2 morcovi
2 cartofi
200 gr fasole verde sau galbena
2 ardei
2 rosii mari si suc de rosii daca este necesar
1 telina mica
bors sau zeama de lamaie
1 legatura de leustean
ulei
sare, piper

Pasul 1. Legumele se spala, se curata si se taie cubulete.
Pasul 2. Se pune uleiul intr-un vas suficient de incapator pt cantitatea de legume folosita si se soteaza legumele in ordinea duratei de preparare.
Pasul 3. Se adauga apa suficient cat sa acopere si sa depasesca putin legumele si se lasa la fiert.
Pasul 4. Cand legumele sunt aproape fierte, se agauga rosiile curatate in prealabil de coaja si seminte, si se continua procesul de fierbere inca 10  minute.
Pasul 4. La final se pune borsul fiert separat in prelabil si verdeata. Se asezoneaza cu sare dupa gust.

Recomandare
Acest bors se poate face si cu costita afumata. Se prajeste costita, peste care se adauga legumele. Se soteaza legumele pana la prepararea lor partiala. Mai departe urmati pasii detaliati anterior.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu