luni, 17 octombrie 2011

Galuste cu prune

Eu asociez galustele cu toamna, cu coloritul galben auriu al pomilor, cu razele caldute ale soarelui. Prunele folosite au fost culese din pomul din curte.   Erau dulci, parfumate si zemoase. Mai puteti face galuste cu prune congelate sau cu prune din compot. Eu am incercat varianta cu prune congelate si va pot spune ca au fost super.
Ingrediente:
1 kg de cartofi
250 gr faina
1 ou
1 lingura ulei
1 kg prune - 25-30 prune
200 gr zahar
2 lingurite scortisoara
Pesmetul:
50 gr unt
150 gr pesmet
150 gr zahar
scortisoara

Pasul 1.Cartofii se spala si se pun la fiert. Adaugam putina sare in apa in care fierbem cartofii. Dupa ce au fiert, ii pasam si ii lasam sa se raceasca.
Pasul 2. Adaugam apoi ouale, uleiul si faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat mai moale si usor lipicios.
Pasul 3. Prunele se spala, se taie in jumatate si se scot samburii.
Pasul 4. Aluatul se va umple cu prune in care am pus zahar si scortisoara. Bulgarii astfel creati se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce bulgarii se ridica la suprafata, se mai lasa la fiert 1-2 minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca partial.
Pasul 5. Topim untul, in care calim putin pesmetul, iar la final adaugam scortisoara si zaharul.
Pasul 6. Tavalim bulgarii prin pesmetul calit si galustele sunt gata.
Super desert, placere maxima..:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu