luni, 8 august 2011

Risotto cu sos pesto

Risotto este o baza minunata pentru numeroase alte preparate. Puteti manca risotto cu fructe de mare, cu tocanita de legume, cu tocanita de carne, cu sos pesto ca in cazul meu, sau chiar simplu.

Ingrediente:
200 gr orez alb
1 pahar de vin alb sec- eu am folosit demisec
50 gr unt
50 gr parmezan ras
500 ml supa de pui
o ceapa potivita
o telina mica
1 lingura ulei de masline
sare si piper negru

Pasul 1: Puneti uleiul si jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie. Dupa ce se incinge grasimea, se dauga ceapa si telina, care se soteaza timp de 15 minute pana la inmuierea legumelor. Urmeaza adaugarea orezului,  care se soteaza si el putin.
Pasul 2: Dupa sotarea partiala a orezului, se dauga vinul si se amesteca pana cand se evapora alcoolul.
Pasul 3: Dupa ce vinul a fost absorbit de orez, se dauga primul polonic de supa fierbinte si putina sare.
Se continua procesul pana cand se gateste orezul. Se amesteca pe tot parcursul procesului,  iar supa se pune treptat. Se asezoneaza cu sare si piper.
Pasul 4: Dupa stingerea focului, se adauga restul de unt si parmezanul ras. Se acopera vasul si se mai lasa preparatul inca 2-3 minute.

Supa de oase se prepara din oase de pui, carne macra si legume.
Sosul pesto se prepara din busuioc proaspat, usturoi, parmezan, muguri de pin si ulei de masline.
Risotto se aseaza pe farfurie, iar deasupra punem sosul pesto. Eu am daugat si seminte de dovleac prajite. A fost o combinatie interesanta.
Pofta buna:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu