sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Ardei copti cu sos alb

Ingrediente:

1/2 kg ardei
30-40 g unt
500 ml lapte
25-30 g faina(1 lingura)
sare, piper

Pasul 1: Se coc ardeii. Pentru a ii putea curata mai usor, va recomanda sa puneti ardeii copti intr-un vas cu capat. Adaugati putina sare si asteptati sa se raceasca.
Pasul 2: Realizati sosul alb(Bechamel). Topiti untul, dupa care adaugati faina. Compozitia se fierbe 1 minut, dupa care se adauga treptat laptele incalzit. Se amesteca bine pentru a elimina eventualele cocoloase. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Pasul 3: Asezati ardeii copti in straturi si adaugati peste sosul alb. Preparatul se baga la cuptor pana cand se formeaza o crusta  marmorata ca in imaginea de mai sus.

Pofta buna!         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu