Ingrediente
Pentru umplutura:
450 g carne tocata
150 g spanac
150 g smantana
100 g branza rasa
1 ou
sare, piper, marar
50 g unt
1 ceapa mica
Pentru clatite:
2 oua
500 ml lapte( puteti pune jumatate lapte, jumatate apa minerala)
200 g faina
1 lingurita ulei sau unt topit.
Pentru sos:
150 ml suc de rosii
50 g unt
50 g cascaval sau parmezan ras
Pasul 1: Sotati ceapa in unt. Agaugati carnea si continuati fierberea. Raciti compozitia astfel formata si adaugati smantana, oul si branza rasa. Amestecati si asezonati cu sare, piper si marar dupa gust.
Pasul 2: Amestecati oul cu faina si o parte din cantitatea de lapte. Adaugati restul de lapte si lingurita de unt. Nu uitati sa puneti si un praf de sare.
Pasul 3: Realizati clatitele.
Pasul 4: Umpleti clatitele cu compozitia de la pasul 1. Impachetati clatitele ca niste coltunasi sau sarmale.
Pasul 4: Puneti clatitele umplute intr-un vas, adaugati sosul de rosii, untul si cascavalul ras.
Pasul 5: Preparatul se baga la cuptor inca 15-20 minute. Se serveste cald.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu