Prajitura se poate face atat cu branza sarata cat si branza dulce. Este o prajitura duala, care isi poate schimba gustul in functie de context. Reteta este de la mama, de la care mostenesc talentul in bucatarie. Stiu, laudatorii mei sunt in vacanta, dar deh...
Ingrediente:
200 gr unt
4 linguri de faina
4 oua
750 ml lapte
100 gr zahar(4-5 linguri cu varf)
2 plicuri cu zahar vanilat
Pasul 1. Peste untul topit in prelabil, se adauga 4 linguri de faina. Aluatul astfel constituit se va subtia cu lapte, pana cand compozitia devine ca o ciulama mai groasa:).
Pasul 2. Peste branza dulce in care am adaugat zaharul vanilat si galbenusurile, se va adauga compozitia facuta din unt, faina si lapte.
Pasul 3. Albusurile batute spuma, se amesteca cu zaharul, pana cand obtinem o spuma de consistenta celei pentru bezele.
Pasul 4. In etapa finala se va amesteca spuma cu compozitia realizata anterior.
Pasul 5. Produsul rezultat se va pune intr-o tava cu hartie de copt si se va coace pana cand va arata ca cea din imagine. Va puteti orienta dupa cat de rumenita este prajitura la suprafata.
In cazul budincii cu branza sarata, renuntam sa mai amestecam albusurile de ou cu zaharul. Toate celelalte etape sunt identice.
Numai bine...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu