De la deserturi, am trecut brusc la un fel de baza cu salata.
Este o mancare usor de facut si foarte gustoasa.
Ingrediente:
300-400 gr de inimi si pipote
1 ceapa potrivita
1 ardei potrivit
1 ceasca cu orez
3 cesti cu apa
ulei, sare, piper
patrunjel
Pasul 1. Inimile si pipotele se spala, se curata, se spala a doua ora si se fierb in apa cu sare. Fierberea nu este completa deoarece produsul final se va introduce la cuptor inca 20 de minute.
Pasul 2. Separat inabusim o cepa potrivita, un ardei si la final adaugam o ceasca de orez. Dupa inabusire, la o cana de orez, adaugam 3 de apa.
Pasul 3. Fierbem partial orezul cu legume, dupa care adaugam inimile si pipotele. Preparatul se va baga la cuptor pentru inca 20 de minute. La final se adauga patrunjel tocat.
In ceea ce priveste salata, va recomand cu drag varianta preferata de mine. Eu folosesc salata creata, andive, morcov ras, ardei gras rosu, ceapa verde sau rosie, rosii cherry(sunt mai dulci si mai aspectoase), seminte de dovleac si ulei de dovleac. Recomand otetul balsanic si sarea de mare neprocesata.
Revenind la andive, trebuie sa va impartasesc reteta mea de salata cu andive.
Andivele taiate se amesteca cu bucatele de pui fiert, peste care adaugam o maioneza ce contine ceva mai mult mustar decat maioneza standar. Este o salata de vara usoara, dar cu un gust fantastic. Eu servesc aceasta salata pe post de aperitiv.
Spor si pofta buna:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu