Stiu ca suna complicat si pompos, dar cred ca este desertul cel mai usor de realizat.
In cazul de fata sunt detinatoarea cantitatilor exacte.....yupiiii
Ingredinte:
250 gr de zahar
4 oua
500 ml lapte
2 plicuri de zahar vanilat
Puteti jongla cu cantitatile in functie de numarul de invitati si de dimensiunea vasului.
Pasul 1.Amestecati cele 4 oua cu 125 gr de zahar. Diferenta de 125 gr se caramelizeaza in vasul pe care il veti utiliza ulterior pentru a coace compozitia.
Pasul 2. Peste compozitia realizata anterior adaugati laptele si zaharul vanilat. Va recomand sa amestecati compozitia pana la topirea completa a zaharului.
Pasul 3. Turnati compozitia rezultata in vasul cu zahar caramelizat si racit timp de 10-15 minute. Zaharul caramelizat va trebui sa existe si pe peretii vasului folosit.
Pasul 4. Prajitura se introduce la cuptor si se coace in bain marie timp de 45-50 de minute. Va puteti orienta dupa cat de caramelizata este la suprafata.
Dupa ce prajitura se raceste, se pune la frigider si se serveste cu fructe de padure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu