marți, 12 iulie 2011

Crema de zahar ars cu fructe de padure

Stiu ca suna complicat si pompos, dar cred ca este desertul cel mai usor de realizat.
In cazul de fata sunt detinatoarea cantitatilor exacte.....yupiiii

Ingredinte:
250 gr de zahar
4 oua
500 ml lapte
2 plicuri de zahar vanilat
Puteti jongla cu cantitatile in functie de numarul de invitati si de dimensiunea vasului.

Pasul 1.Amestecati cele 4 oua cu 125 gr de zahar. Diferenta de 125 gr se caramelizeaza in vasul pe care il veti utiliza ulterior pentru a coace compozitia.
Pasul 2. Peste compozitia realizata anterior adaugati laptele si zaharul vanilat. Va recomand sa amestecati compozitia pana la topirea completa a zaharului.
Pasul 3. Turnati compozitia rezultata in vasul cu zahar caramelizat si racit timp de 10-15 minute. Zaharul caramelizat va trebui sa existe si pe peretii vasului folosit.
Pasul 4. Prajitura se introduce la cuptor si se coace in bain marie timp de 45-50 de minute. Va puteti orienta dupa cat de caramelizata este la suprafata.
Dupa ce prajitura se raceste, se pune la frigider si se serveste cu fructe de padure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu