Din exces de zel, am cumparat doua pachete de piscoturi. De fapt am cumparat doua pachete de la firme diferite, pentru a vedea cat de "receptive" sunt piscoturile la cafeau tare amestecata cu brandy.
"Gresala" a fost spre multumirea celor dragi, care s-au bucurat de doua prajituri in loc de una.
Puteti folosi cu incredere reteta de pe punga de piscoturi sau puteti acorda ceva atentie talentelor mele:)
Ingredinete:
8 oua
200 gr zahar pudra
2 pliculete de zahar vanilat
750 gr mascarpone
1/2 l frisca lichida sau albus batut spuma.
10 ml brandy
Compozitia pentru inmuiat piscoturi este alcatuita din zahar, cu cafea tare si aromata sau nes, peste care adaugati cat mai multe lingurite de brandy sau coniac, sau orice alta tarie care credeti voi ca se potriveste.
Pasul 1. Intr-un caston punem cele 8 galbenusuri, peste care adaugam zaharul pudra si pe cel vanilat, mixand pana cand compozitia isi mareste volumul, zaharul se topeste, iar culoarea preparatului se mai deschide putin. Exista posibilitatea sa topiti zaharul punand vasul in bain marie si amestecand cu grija, cam 10 minute, pana cand compozitia devine ceva mai groasa.
Pasul 2. Dupa racirea compozitiei, aceasta se va adauga peste branza mascarpone mixata in prelabil, peste care se adauga frisca batuta sau albusurile batute spuma.
Pasul 3. Piscoturile se alinta pe ambele parti in compozitia de cafea, zahar si brandy.
Pasul 4. Realizarea prajiturii din imagine va incepe cu un strat de crema, peste care se adauga piscoturile si tot asa pana la victoria finala.
Puteti pune deasupra nes sau chiar zat de cafea, pentru ca prajitura sa fie cat mai aratoasa.
O alta varianta de prajitura tiramisu, este cea in crema careia introducem putin vin Lacrima lui Ovidiu.
Ingredientele sunt:
9 galbenusuri
12 linguri de zahar pudra
150 ml de vin
Pasul 1. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, pana cand compozitia devine o crema ceva mai deschisa la culoare si isi mareste usor volumul. Punem crema in bain-marie si amestecam constant si hotarat cam 10-15 minute. Compozitia trebuie sa devina cremoasa, de consistenta unei budinci.
Pasul 2.Vasul cu compozitia de mai sus este tot pe bain-marie, moment in care adaugam treptat vinul, amestecand constant pana cand compozitia devine consistenta si omogena.
Se serveste intr-un pahar ceva mai mare, pe fundul caruia am pus piscoturi inmuiate in cafea cu zahar sau nes, peste care se adauga crema. Cand serviti prajitura, mai puteti adauga deasupra putina frisca, nes si chiar un piscot.
Crema despre care v-am povestit aterior se poate consuma si ca atare, usor calduta, servita intr-un pahar cu picior.
Eu am adaugat fructe in compozitie si am inlocuit vinul cu lichior, cu toate ca reteta de baza nu spune ca putem face asa ceva. Aveti grija ce lichior folositi, pentru ca se va schimba culoare cremei, iar prajitura nu va mai avea o imagine apetisanta.
Incercati cu incredere, o sa merite munca:)
Am tot uitat sa va spun sa folositi un tel cand amestecati ingredientele, face minuni....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu