duminică, 24 iulie 2011

Vinete cu pesto si mozzarella

Este un aperitiv fantastic, cu o compozitie care poate varia in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana. Asta inseamna ca puteti inlocui vanata cu dovlecelul, mozzarella cu orice alta branza aveti prin casa, in loc de sos pesto puteti face un sos de patrunjel cu putin usturoi si tot asa. Tot ce trebuie sa faceti este sa va ganditi cam ce vreti sa mancati si sa va puneti imaginatia la treaba.

Ingrediente:
o vanata potrivita
3 bulgari de mozzarella
sos pesto(vezi reteta de sos pesto)
felii de rosie
frunze de busuioc
sare, ulei de masline

Pasul 1.Taiati vanata felii cam de 1 cm grosime. Feliile trebuie sa fie suficient de groase, ca dupa frigere sa ramana carnoase. Inainte de frigere,  punem peste vanata ulei de masline si sare.
Pasul 2. Peste feliile de vanata fripte, punem sosul pesto, sau un sos din busuioc, usturoi si ulei de masline, asta daca nu aveti toate ingredientele pentru pesto, sau poate un sos cumparat din magazin.
Deasupra adaugam mozzarella si busuiocul proaspat.
Pasul 3. Preparatul format se poate baga la cuptor sau se poate manca asa.
Se asezoneaza cu ulei de masline, sos pesto sau chiar putin parmezan.
Pofta buna:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu