duminică, 24 iulie 2011

Caprese

Reteta in cauza, este pentru o salata Caprese cu o nota personala. Este una dintre salatele mele preferate, datorita ingredientelor si datorita faptului ca este foarte usor de preparat.

Ingrediente:
4 bulgari de mozzarella
2 rosii mari si foarte coapte
frunze de busuioc, sare, ulei de masline
La a doua varianta am folosit si un sos care are in compozitie urmatoarele ingrediente:
o mana de frunze de busuioc
1 catel de usturoi
ulei de masline, sare si foarte putin piper.

Pasul 1. Mai intai, am facut sosul prin mixarea frunzelor de busuioc cu usturoiul, sarea si uleiul de masline.
Pasul 2. Am curatat rosiile de coaja si de seminte, pentru ca apoi sa le mixez cu putina sare.
Am amestecat pulpa mixata cu putina gelatina, am turnat compozitia intr-un vas si am bagat vasul la frigider.
Pasul 3. Peste pasta de rosii intarita am adaugat frunzele de busuioc si mozzarella, am ornat cu flori de busuioc si am adaugat la final ulei de masline.

In ceea ce priveste a doua varianta, am strecurat sosul de rosii pentru a obtine un lichid alb si transparent. Lichidul amestecat tot cu putina gelatina a fost turnat in farfuria pentru servit si bagat la frigider. Peste lichidul intarit am adaugat pulpa de rosii, mozzarella cuburi, sosul facut anterior si ulei de masline. Am ornat ambele varinate cu frunze de busuioc proaspat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu