Una salsa vero italiano...asa imi imaginez eu sosul de pesto.
Este poate si momentul optim realizarii acestui sos, deoarece gasiti in piata busuioc proaspat. Eu am cumparat o tufa considerabila cu 3 lei....m-am tocmit serios:)
Ingrediente:
o tufa de busuioc de la care folositi frunzele
o mana de parmezan ras
o mana de seminte de pin(100 gr)
cam o jumatate de catel de usturoi, mai exact dupa gust.
ulei de masline, sare si piper
Semintele de pin se prajesc circa 2 minute pana devin usor maronii. Sunt fenomenale, eu le manac cu placere si la humus. O sa ma intrebati unde gasiti semintele de pin, iar eu o sa va raspund ca le cumpar de la un magazin arabesc.
Dupa toate aceste divagatii, am ajuns la momentul culminant.
Puneti toate ingredientele, mai putin parmezanul in vasul blederului si mixati. Nu trebuie sa adaugati mult ulei, doar atat cat sa lege sosul si sa-i dea o consistenta cremoasa.
Sosul se consuma cu paste, risotto sau puteti face niste tartine cu baza din rosii.
Sa va lingeti pe degete:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu