Reteta vine de la cei mai mari consumatori de vinete si de la niste exportatori veritabili de legume si fructe. Tot de la ei vine si baclavaua...
Ingrediente:
2 vinete aratoase
o ceapa potrivita
2 ardei grasi
2 rosii
un ardei iute(dupa gust)
o legatura de patrunjel
o mana de menta
sare, piper, 4 mici subdiviziuni ale catelului de usturoi si ulei de masline.
Se soteaza ceapa, peste care adaugam usturoiul, ardeii, rosiile, ca la finalul procesului sa adaugam verdeturile condimentare(patrunjel si menta) si sa asezonam cu sare si piper.
Vinetele se pun in folie(ca in imagine), se asezoneaza cu ulei si sare si se baga la cuptor. Cand sunt aproape gata, se scot din cuptor, iar in buzunarul realizat cu lingurita, punem legumele sotate si mai introducem preparatul final la cuptor inca 10-15 minute .
Puteti manca vinetele cu o salata de ardei copti.
Va recomand sa curatati rosiile de coaja. Cel mai usor putem elimina coaja daca in prealabil lasam putin rosiile in apa clocotita. Am uitat sa va spun ca vinetele taiate se lasa o jumatate de ora in apa cu sare, dupa care se storc bine. Am inteles ca acest procedeu elimina toxicitatea si gustul amar al vinetelor...
Va recomand sa nu uitati sa scoateti semintele din ardeiul iute si daca este foarte iute, sa nu duceti mama la ochi, chiar daca v-ati spalat, cel putin o jumatate de ora....:)
Spor:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu