Este un desert usor de facut si incredibil de gustos.
In mere am pus zahar brun, scortisoara, cuisoare, nucsoara si unt.
Merele astfel asezonate au fost puse pe un stat de aluat, in tava, la cuptor, timp de 30-35 de minute. Revin cu recomandarea de a va ghida in legatura cu timpul de preparere, dupa felul in care arata desertul.
Cu mere mai puteti face alte doua deserturi delicioase ca: placinta cu mere si prajitura cu mere.
La placinta va recomand sa folositi foi din comert, in care punem compozitia de mere calite cu zahar si scortisoara. Dupa ce rulati foile de placinta si le asezati in tava, nu uitati sa puneti cateva bucatele de unt deasupra.
Prajitura cu mere se face folosind aluatul clasic de pandispan(vezi Retete), in care se adauga merele calite in prealabil cu zahar si scortioara. Va recomand sa puneti jumatate din cantitatea de aluat de pandispan in tava tapetata cu hartie de copt, peste care adaugati compozitia de mere, ca la final sa completati cu aluatul ramas.
Pofta buna:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu