marți, 12 iulie 2011

Tarta cu rozmarin

Nu este cea mai reusita poza, dar va pot garanta ca desertul este inedit si fantastic:)
Reteta o am de la o prietena draga, care face lucruri  minunate in general.

Ingrediente:
200 gr zahar pudra
1 kg frisca lichida
8 galbenusuri
1 crenguta generoasa de rozmarin

Pasul 1. Frisca se pune la fiert, iar dupa ce a dat in clocot, se adauga crenguta de rozmarin si se lasa la racit.
Pasul 2. Se omogenizeaza galbenusurile cu zaharul in bain marie, peste care se adauga frisca racita din care am extras crenguta de rozmarin. Continuati sa amestecati pana la omogenizarea compozitiei. Crema va trebui sa arate ca o budinca mai groasa.
Pasul 3. Baza tartei se poate obtine din aluat de tarta copt, aluat frantuzesc sau aluat din comert, ambele coapte in prealabil.
Daca vreti ca musafirii sa cada pe spate, presarati deasupra zahar brun si incercati sa flambati. In cazul meu, pentru ca aparatul de flambat este pe lista, am ornat tarta cu frunze de rozmarin. Va mai recomand fructele si o alta recomandare este sa consumati produsul rece.

Puteti inlocui rozmarinul cu busuioc, caruia ii adaugati si putina zeama de lime.....super. Daca ma gandesc bine, cred ca merge si putina coaja rasa.....

Cu albusurile ramase puteti face o spuma de fructe.....este un desert de nota 10:)

Suma de fructe

Ingredinete:
3 albusuri
450 gr zahar tos
450 gr fructe de padure sau orice alt fruct doriti
1 lingura zeama de lamaie.

Pasul 1. Fructele se spala bine in strecuratoare sub jet de apa si apoi se lasa sa se scurga. Nu va recomand din experienta sa faceti acelasi lucru cu zmeura:)
Pasul 2. Se bat albusurile cu 225 gr de zahar, pentru a obtine o crema cu o consistenta ca cea de bezea. Tot acum se adauga si zeama de lamaie.
Pasul 3. In crema astfel realizata se adauga fructele de padure macerate anterior in 225 gr zahar, pret de 1/2 ora.
Se pune imediat spuma in pahare si se serveste rece.

Tot cu albusurile ramase puteti face prin adaugare de zahar niste bezele minunate.
Bezelele se pot consuma cu inghetata de vanilie si cu sos de fructe(facut in casa sau din magazin).

O alta prajitura fantastica care se realizeaza cu bezele si care ma face sa salivez numai cand ma gandesc, este prajitura Sara Bernad.
Se unesc varfurile a doua bezele, iar in spatiul din jurul lor se adauga crema de nes. Astfel se formeaza o prajitura tubulara care se tavaleste prin nuca de cocos sau nuca rasnita, sau chiar fulgi de ciocolata alba.
O sa revin cat mai curand posibil cu reteta completa pentru crema de ness...
Spor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu