O poezie pentru papilele gustative si o bomba de energie pentru noi datorita bogatiei de legume.
Ingrediente:
2 morcovi
2 cartofi
un dovlecel
o telina mica
o ceapa potrivita
un bulgare mic de unt - cam 50 gr
1 lingura de ulei
500 ml supa de pui
Pasul 1. Supa de oase de pui se prepara din: legume, oase si carne macra. In cazul meu, eu am scos punga de supa din congelator. Obisnuiesc sa am acest "ingredient" la indemana pentru ca il folosesc destul de des.
Pasul 2. Se inabusa legumele cu supa de oase si grasimea topita pana cand se patrund partial legumele. Se completeaza cu supa si se continua fierberea pana la patrunderea legumelor.
Pasul 3. Se paseaza legumele, se asezoneaza cu sare si piper si se adauga restul de unt. Se continua fierberea inca 10 minute pentru uniformizarea gustului.
Supa se consuma cu crutoane trase la tigaie in unt.
Acum o sa va dezvalui o alta varianta ceva mai putin laborioasa si preferata de mine.
Legumele se fierb, se paseaza, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga putin unt si se consuma cu crutoane trase la tigaie in unt. Peste crutoane puteti pune si putin parmezan ras.
In supa puteti pune orice leguma doriti si le puteti combina cum doriti.
Exista si varianta cu dovleac, o recomand cu caldura si se mananca tot cu crutoane si cu parmezan ras.
Ca sfat, va recomand sa puneti in supa o leguma care contine amidon, de exemplu cartoful, deoarece legumele bogate in amidon dau consistenta supei.
Si uite cum ma duce gandul la supa de rosii, sau la cea de mazare .......ma mai gandesc:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu