joi, 21 iulie 2011

Varza calita

Fac destul de des varza calita si de aceea consider ca se face foarte usor. In cazul de fata am folosit varza proaspata. Daca rosiile nu reusesc sa acreasca varza, mai puteti adauga putin bors fiert in prelabil pentru a obtine gustul dorit.
Puteti urma aceeasi pasi si in cazul verzei murate. O puteti manca ca atare, cu friptura sau cu taietei.
In cazul taieteilor cu varza, varza trebuie sa fie putin dulceaga, deci renuntati la bors si reduceti cantitatea de rosii.
Ingrediente:
1 varza potrivita
1 ceapa potrivita
2 rosii mari si suc de rosii
sare, piper macinat si boabe
foi de dafin
ulei

Pasul 1. Se taie varza si se amesteca bine cu sare.
Pasul 2. Se taie ceapa marunt si se caleste.
Pasul 3. Se adauga varza peste ceapa calita si se mai completeteza cu putina apa. Cand este aproape fiarta se adauga rosiile curatate de coaja si de seminte, putin suc de rosii, sarea, piperul si foile de dafin.
Pasul 4. Preparatul de introduce in cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu