Primul gand, prima reteta....si asa a luat nastere aceasta minunata tarta cu nectarine, care se pare ca a facut furori.
Ce a incercat Jamie sa faca in mod organizat si cu ajutorul unor voluntari dornici sa impartaseasca din experienta lor, am reusit eu dintr-o intamplare:)
Pentru ca am vazut doar o imagine a produsului finit, a trebuit sa-mi imaginez cam ce ingrediente contine aceasta prajitura si cam care sunt pasii in procesul de realizare.
Ingrediente:
125 gr de zahar
30-50 gr de unt
4 nectarine
200 gr aluat fraged
Pasul 1. Caramelizam zaharul, peste care am adaugat untul. In compozitia astfel creata, am adaugat nectarinele, pe care le-am caramelizat.
Pasul 2. Dupa parcurgerea etapelor mai sus amintite, am pus deasupra aluat frantuzesc si am bagat vasul la cuptor.
Tarta a fost gata cam in 35-40 de minute, va puteti orienta dupa cat de copt este baltul de deasupra.
Am rasturnat prajitura intr-o farfurie si a iesit ce vedeti in poza. Cantitatile sunt orientative si depind de dimensiunea vasului in care doriti sa facerti tarta.
Incercati cu incredere, o sa va lingeti pe degete:)
RECOMANDARI
Va puteti folosi imaginatia si puteti inlocui nectarinele cu pere, mere sau prune. Eu la tarta cu pere as adauga si putin brandy, iar aluatul frantuzesc se poate inlocui cu un aluat cumparat din magazin. Folosind un aluat gata preparat, puteti reduce simtitor timpul de realizarea, iar prajitura este la fel de buna.
Revenind la pere, mi-am adus aminte o alta reteta de desert interesanta.
Ingredinete:
125 gr zahar
30-50 gr unt
3 pere potrivite
10 ml brandy sau dupa gust
Pasul 1. Gratinati perele in unt pana devin maronii.
Pasul 2. Peste pere adaugati zaharul brun si putin brandy.
Perele astfel caramelizate le puteti servi cu inghetata de vanilie sau cu oricare alta inghetata care va place si care credeti voi ca se potriveste.
Sfatul meu este sa cumparati pere care miros a "pere" si nu doar arata bine si au o culoare frumoasa.
Va garantez ca o sa faceti senzatie cu acest desert.
Merge nemaipomenit de bine şi cu piersici sau caise nu foarte coapte...
RăspundețiȘtergere